hoşgeldiniz gifleri fbml kodları-www.fbmlkodarsiv.tr.gg

Reklam

MCTR - Reklam Tag

Gta 5

Yazar Unknown 6 Ağustos 2015 Perşembe 0 yorum


GTA 4’ten öncesi” ve “GTA 4’ten sonrası” olarak seriyi ikiye ayırmam gerekir. Aslında GTA 4’ten sonra GTA markası adına sadece Episode From Liberty City adı altında iki DLC çıktı. Ancak gene de seri GTA 4 ile beraber kendi içinde çok farklı bir yola saptı.

 Bu bir takım oyuncuları üzdü, bir takım oyuncularıysa sevindirdi. Hatta GTA serisini sevenleri, “San Andreas’çılar” ve “GTA 4’çüler” olarak ikiye bile ayırabiliriz.

 İşte pek çokları için olduğu gibi benim için de GTA 5 adına asıl soru burada başlıyordu: Rockstar, GTA 5’te dördüncü oyunla San Andreas’ın bir karışımını mı ortaya çıkaracaktı, yoksa ikisinden birinin tarzına ağırlık vererek yoluna devam mı edecekti?
Nitekim merak ettiğim bu sorunun cevabını da sonunda aldım. 

ama Gta serisinin tamamına yakın oynadım hiçbiri gta 5 kadar güzel değildi gta 4 birz benziyodu ama gta 5 den iyi değildi

Peki bu cevap beni tatmin etti mi, etmedi mi… Gelin detaylarıyla beraber birlikte bakalım.





Frenklin

Oyundaki siyahi karakterimiz. Kendisi araba çalma işlerine odaklanmış, köşeyi hızlı yoldan dönmeye çalışan çeteden bozma biri. Oyundaki en net adamlardan bir tanesi. Bir şey hoşuna gitmediği zaman belirtmekten çekinmeyen, vefalı, doğrucu (bir hırsız ne kadar doğrucu olabilirse artık) ve kesin tavırlı bir karakter. Göreceğiniz üç karakter arasında en düzgün adamın Franklin olduğunu söylemem gerek. Tabii bu onu daha az sevmenize de yol açabilir. Orası sizin takdirinize kalmış.
Hikayesi bir yana kendisinin uzmanlık alanı arabalar. Haliyle araba çalarken ve sürerken oldukça kullanışlı bir karakter. Özel yeteneği, araba kullanma anında ağır çekime girebilmesi. Özellikle trafik olduğu yerlerde veya keskin virajlarda bu yeteneği hayat kurtarır cinsten.

Michael

Orta yaşlı, eski bir banka soyguncusu olan Michael, berbat bir aile hayatının içinde. Karısıyla arasının kötü olması bir yana, oğlu ve kızıyla da iletişim problemleri had safhada. Zaten oyunun ilk aşamalarında Michael’in aile problemleri sayesinde bol bol eğlenceli görevlere çıkacaksınız.
Michael’in bu aile problemlerinin belki de en büyük sebebi yerli yersiz ortaya çıkan öfkesi. Kendini dizginlemeye çalışsa da öfke kontrolünde sıkıntıları olan bir karakter. Kendisinin bir zamanların efsanevi hırsızlarından biri olduğunu bilmek, karakterin ailesiyle olan çaresiz diyaloğuna daha da acıklı bakmanıza yol açıyor.
Öfkesi, lafını esirgememesi, ona buna atar yapması, fakat bunları rağmen nerede duracağını bilmesi Michael’i özel kılan karakter detaylarından. Oynanış esnasında size en büyük artısı da gizli gitme yeteneği ve silah kullanırken ağır çekime girebilmesi. Fakat ağır çekime girdiğiniz anda sadece düşmanlar değil, Michael da ağırlaşıyor. O yüzden buradaki dinamiği bir ‘Max Payne ağır çekimi’ olarak algılamayın.


Trevor

Michael’ın karakter detaylarını tanımlarken kullandığım kelimeleri alın, içinden “nerede duracağını bilmesi” kalıbını çıkartın. Çıkarttınız mı? Şimdi kalan tanımlama kalıplarını üçle, hatta 10 ile çarpın. İşte karşınızda Trevor! Kendisi tam anlamıyla bir çatlak. Michael’ın eski ortaklarından. Bir anda sinirlenmek kelimesi Trevor için oldukça hafif kalır. Zaten Michael ile Trevor yan yana geldiğinde Michael, bir melek gibi kalıyor. (Zaten Michael’ın kendisi de oyun içinde aynen bu cümleyi kullanıyor.) Bir uyuşturucu imparatorluğu kurma hayalinde olan Trevor, bu amacı doğrultusunda elinden gelen her şeyi (ama her şeyi) yapmaya oldukça hazır. Sırt Trevor’ın kontrolsüzlüğü bile sizi oldukça farklı durumların içine sokuyor. Fakat tüm bu saydığım eksik özelliklerine rağmen, “delikanlı” olarak tasvir edebileceğimiz bir yanı da var bu psikopatın. Aile ve arkadaşlık değerleri Trevor için oldukça önemli. Bunu belki size her zaman hissettirmiyor olabilir ama hissettirdiği zaman, “alem kendini bozmuş Trevor, bakma sen bunlara” diyesiniz geliyor.
Kendisinin en büyük özelliği öfkesinden gelen gücü. Bir anda Superman edasına girerek önüne geleni tek vuruşta indirebiliyor. Ayrıca hava araçları kullanma konusunda da profesyonel anlamda oldukça eğitimli biri.

Ama arkadaşlar bu karakterler dışında herşey sizin yeteneğinize kalmış ne dondururmuş ne hızlandırırmış hepsi hikaye oynamayı bilen yapar knk :)





Hiç yorum yok:

Reklam

>