hoşgeldiniz gifleri fbml kodları-www.fbmlkodarsiv.tr.gg

Reklam

MCTR - Reklam Tag

World Of Tank

Yazar Unknown 12 Ağustos 2015 Çarşamba 0 yorum


World of Tanks, 2. Dünya Savaşı'nda kullanılmış ya da savaş için üretilmiş ancak prototip aşamasından ileriye gidememiş 3 ulusun (Sovyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya) tanklarını kullandığımız Capture the Flag - Team Deathmatch tarzında bir oyun. Oyuna garajımızda 3 adet 1. seviye tankla başlıyoruz. Her ulusun ilk tankları olan bu zırhlılar daha sonra vereceğimiz tecrübe puanlarının yönü doğrultusunda Tank Destroyer, SPG, Light Tank, Medium Tank ve Heavy Tank sınıflarından herhangi birine dönüşebiliyorlar. Oyunun başında bu kadar çok tercih yapıyor olmanız elbette biraz kafa karıştırıcı. İşte bu yüzden tanklar hakkında biraz bilgiye sahip olmanız gerek. Bu sayede stratejiniz doğrultusunda seçeceğiniz tankı belirlemek çok daha kolay olacaktır. Oyun, size tecrübe puanınız ve krediniz yettiğince istediğiniz sayıda ve farklı türden tank almanıza olanak veriyor. Örneğin rus Tank Destroyer'ini ve alman Medium Tank’ını aynı anda oynayabilirsiniz. Ancak ne kadar çok çeşitli tank alırsanız, o dalda ilerlemeniz o kadar uzun ve zorlayıcı olacaktır. 
tak oyunlarını veya savaş ooyunlarını sevenlere tavsiye ederim.

Garajda belki de saatler geçirmeme sebebiyet veren bu "tech tree" olayı ile tanklar hakkında bayağı bilgi edindim. Eğer sizin de bilginiz yoksa içiniz rahat olsun. Öğreneceksiniz! Hangi topun nasıl sonuçlar vereceğini, hangi ulusun tankının belirlediğiniz kriterlere uygun olduğunu, ulusların tankları arasındaki farkların ne olduğu gibi sizi meşgul edecek bir sürü soru var.
 "Yok, ben direk dalarım rastgele seçtiğim tankla, yüklerim en yüksek kalibreli topumu, karşıma çıkanı da ezerim!" diyorsanız tekrar düşünmenizi öneririm. Oyunun başında yapacağınız basit bir seçim hatası size daha sonra boşa kazanılmış binlerce tecrübe puanına sebebiyet verebilir. Çünkü her tank için ayrı ayrı tecrübe puanları kazanıyorsunuz. Yani elde ettiğiniz 1000 tecrübe puanının bir sonraki tanka ilave edileceğini sanmayın. Ama eğer bedelini öderseniz bu mümkün. 
Tankınızı "elite tank" kıdemine yükseltip, deneyim puanınızı serbest deneyim puanına çevirebilirsiniz. Bu sayede tıpkı bir ek hesap gibi bu alanda birikmiş deneyimlerinizi de çeşitli araştırmalara harcayabilirsiniz. Ancak çevirme işlemi için her 25 puanın 4 altına karşılık geldiğini unutmayın ve savaş başlasın iyi şanslar.

Tecrübe puanlarını ve oyunun içinde harcadığınız kredilerinizi, ister mağlup olun ister galip olun her türlü alıyorsunuz. Tabi savaş sonrası hurdaya dönmüş bir tankı onarmak için kazandığınız paranın bir kısmını tamire harcıyorsunuz. Ayrıca harcadığınız mermileri de unutmamak gerek.

Hiç yorum yok:

Reklam

>