hoşgeldiniz gifleri fbml kodları-www.fbmlkodarsiv.tr.gg

Reklam

MCTR - Reklam Tag

The Walking Dead

Yazar Unknown 6 Ağustos 2015 Perşembe 0 yorum


The Walking Dead:
Bugünlerde zombiler her yerde – neredeyse o lanet olası vampirler ve kurt adamlar kadar-, bu yüzden bu insan eti yiyen yaratıklara karnınız toksa kimse sizi suçlayamaz. Günümüz kültüründe zombilerin elini atmadığı hiçbir kısmı kalmadı, özellikle video oyunları çürüyen cesetlerle dolup taşıyor. Yani zombileri ele alan yeni bir oyunun ilginizi çekebilmek için çok ama çok iyi olması gerekiyor.
Neyse ki tıpkı grafik roman ve ondan ilham alan televizyon dizisi gibi The Walking Dead video oyunu da benzerlerinden birkaç  gömlek üstün.
Telltale Games  bölümler halinde yayınlanan grafik macera oyunları Sam & Max, Monkey Island ve o nefis Back To The Future oyunları ile sükse yapmıştı. Şirket yine aynı bölümlü yaklaşımı sürdürüyor, ama tonu çarpıcı biçimde değiştirerek saçma komikliklerden katıksız korkuya kaydırıyor.
Oyun öncelikli olarak televizyon dizisini değil, çizgi romanı temel alıyor ve tamamen yeni karakterler tanıtıyor. Başrolde tam zombi kıyameti başlarken Clementine adındaki genç bir kızın koruyuculuğunu üstlenen Lee Everett adındaki karanlık bir geçmişe sahip iyi bir adam var.
Xbox Live Arcade, PlayStation Network ve PC için indirilebilen 1. Bölüm karakterleri, konsepti ve oynanışı başarılı bir şekilde tanıtmıştı, ama beş bölümlü dizi Starved For Help (Yardıma Muhtaç) alt başlıklı 2. bölümüyle gerçekten formunun zirvesine ulaşıyor. Zombiler dünyaya hakim olalı iki aydan fazla zaman olmuş ve Lee ile sağ kalan yoldaşları grup içinde giderek artan gerginliğin ve hızla azalan yiyecek stoklarının kaçınılmaz olarak onları bazı çok zor ahlaki tercihler yapmaya zorladığını fark ediyorlar.




The Walking Dead, 2012 yılında Telltale Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan video oyunudur. Robert Kirkman'ın aynı isimli çizgi romanına dayanır. 5 bölümden oluşur. İlk bölümü 24 Nisan 2012'de yayınlanmıştır. Oyun Android, iOS, Kindle Fire HDX, Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, PlayStation 4 ve Xbox One'da yayınlanmıştır.Oyun çizgi romandaki gibi Georgia'da geçer fakat karakterlerin çoğu hayalidir çizgi romanda yer almaz. Üniversite profesörü ve cinayet mahkûmu Lee hapisaneye götürünülürken araba kaza yapar ve yardım için yakındaki bir binaya gider.

 Burada genç bir kız olan Clementine ile tanışır ve onu koruyacağına söz verir.Oyunda zombilerde dahil sayısız karakter görülür. Lee Everett, 

Macon'da üniversite profesörüdür. karısıyla yatan senatörü öldürdüğü için cinayet mahkûmudur hapisaneye götürüldüğü araba kaza yapar ve firar eder. İlk olarak Clementine ile tanışır. Henüz 8 yaşındadır. Ailesi onu çocuk bakıcısıyla bırakıp TATİLE  gitmiştir fakat asla geri dönmemiştir.

 Shawn Greene onu çiftliğine götürür ve orada da Kenny ve ailesiyle görülür. Kenny balıkçıdır. Katjaa , Kenny'nin eşi, bir veterinerdir.

 Kenny Jr. ise Kenny ve Katjaa'nın oğludur. Ailesi ona genellikle Duck şeklinde seslenmektedir.

, Macon'un merkezinde Lee'nin ailesinin eczanesinde beş hayatta kalanla tanışıyoruz bunlardan Lilly Hava Kuvvetleri Üssünde çalışmaktadır.

 Babası Larry agresif ve yargılayıcıdır. Carley haber muhabiridir ve Lee'nin cinayet suçlusu olduğunu biliyordur.

 Doug elektronik eşyalarla uğraşan biridir. Glenn ise bir pizza kuryesidir. İkinci bölümde Mark, avlanırken Lee iledir ve ilk kez burada görünür. Mark, Amerika Hava Kuvvetleri'nde çalışmaktadır. 

Lee Mark ve Kenny avlanırken bir kişinin bağırdığını işitirler ve oraya gittiklerinde Ben görünür. Ben, Bir lise arkadaşını ve bir lise öğretmeninin ölümünü görür. Bölüm üçte Carley, Katjaa, Duck ölür.

 Ve Lilly seçime bağlı olarak ya geride bırakılır ya da karavanı çalar. Bu bölümde üç kişi gruba katılır.

 Chuck bulduğumuz yük treninde yaşayan evsiz biridir. Omid ve Christayla ise aşmaya çalıştığımız köprüde karşılaşırız. Bölüm dörtte iki karakterle yakın ilişkilere gireriz Molly genç ve atik bir kızdır. 

Yanında Hilda adı verdiği bir dağcı baltası taşır. Vernon ise doktordur.

 Bölüm beşte bir kişiyle tanışırız, genelde yabancı olarak geçer, Clementine'ı kaçıran kişidir. Bölüm beşte Lee'nin ölümünden biraz önce ölür.






Hiç yorum yok:

Reklam

>